Sitemap 
   
 
a | A

Ouderenwoningen

In 33 seniorenwoningen kunnen partners of alleenstaanden zelfstandig wonen in de onmiddellijke buurt van de woon-en zorgcentra in Belsele, Nieuwkerken en Sinaai. Er zijn telkens 11 seniorenwoningen per deelgemeente.
Partners of alleenstaanden kunnen in de seniorenwoning zelfstandig wonen. Een van de partners kan zorgbehoevend zijn.
 
De voorwaarden om beroep te kunnen doen op een ouderenwoning zijn:
  • De kandidaat bewoners moeten de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben.
  • Nog vrij zelfredzaam zijn en maximaal 30 punten behalen op de zogenaamde BEL-schaal, een schaal die de zelfredzaamheid meet.
  • Woonachtig zijn in Sint-Niklaas:ofwel gedurende de laatste 30 jaar minstens 10 jaar woonachtig geweest zijn in Sint-Niklaas;ofwel de laatste 5 jaar ononderbroken in Sint-Niklaas hebben gewoond;ofwel een kind hebben dat er de laatste 5 jaar onderbroken woont en een bewijs van borgstelling door het OCMW van de gemeente waar de oudere woont.
Het gebruiken of afhalen van de maaltijden in de woon-en zorgcentra is mogelijk. Het animatieaanbod van de woon-en zorgcentra staat ook open voor de bewoners van de seniorenwoningen. Beroep doen op thuiszorg kan.
 
Meer informatie: voor specifieke informatie rond de door u te betalen huurprijs of een inschrijving op een wachtlijst, kunt u contact opnemen met thuiszorgcentrum 't Punt.
 
Thuiszorgcentrum 't Punt
Lamstraat 23
9100 Sint-Niklaas
Tel. 03 778 55 55
Openingsuren: ma tot vrij: 9u tot 12.30 en van 13.00 - 16.30 uur.
Spreekuren: elke voormiddag, in de namiddag enkel op afspraak