Sitemap 
   
 
a | A

Serviceflats

  1. Wat
  2. Voor wie
  3. Prijs
  4. Plattegrond

Een serviceflatgebouw bestaat uit individuele wooneenheden waar bejaarden zelfstandig wonen en uit een gemeenschappelijkedienstverlening waarop zij facultatief een beroep kunnen doen. Het betreft dus een tussenwoonvorm waar de bewoner beschermd zelfstandig woont en hulp op maat ontvangt.

Het OCMW heeft 36 serviceflats ter beschikking in De Goudbloem aan Zwijgershoek en 59 serviceflats in de Priesteragie aan de Azalealaan.

 
 

Een serviceflat is voor bewoners die nog de behoefte hebben om zelfstandig te kunnen wonen en waarbij ze op verschillende dienstverlening kunnen beroep doen. De voorwaarden om beroep te kunnen doen op een serviceflat zijn:
  • De kandidaat bewoners moeten de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben.
  • Nog vrij zelfredzaam zijn en maximaal 30 punten behalen op de zogenaamde BEL-schaal, een schaal die de zelfredzaamheid meet.
  • Woonachtig zijn in Sint-Niklaas:ofwel gedurende de laatste 30 jaar minstens 10 jaar woonachtig geweest zijn in Sint-Niklaas;ofwel de laatste 5 jaar ononderbroken in Sint-Niklaas hebben gewoond;ofwel een kind hebben dat er de laatste 5 jaar onderbroken woont en een bewijs van borgstelling door het OCMW van de gemeente waar de oudere woont.
  • Flat met één slaapkamer 
Voor niet-inwoners van Sint-Niklaas: 21,50 Euro/dag
Voor inwoners van Sint-Niklaas: 20,04 Euro/dag
 
  • Flat met twee slaapkamers (enkel voor De Priesteragie)
voor niet-inwoners van Sint-Niklaas: 24,75 Euro/dag
voor inwoners van Sint-Niklaas: 22,97 Euro/dag
 
De kosten voor de gemeenschappelijke delen en het personenalarm zijn hierbij inbegrepen.  Niet inbegrepen is de huur van garage: 71,84 euro per maand.


 
 

Wie interesse heeft voor een serviceflat van het OCMW kan zich inschrijven op de wachtlijst bij het thuiszorgcentrum ’t Punt.

't Punt
Lamstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Tel. 03 778 55 55
E-mail:
thuiszorg@ocmwsintniklaas.be

Openingsuren balie: op weekdagen van 9u - 12u30 en van 13u-16u30

Er is elke voormiddag permanentie voorzien, in de namiddag werken wij alleen volgens afspraak.

De spreekuren in de deelgemeenten zijn enkel volgens afspraak. Bel eerst 03 778 55 55.


Bekijk hier ook de foto's!!


 
Plattegrond


modelflat.pdf
(172,1 KB)